24.1.2017

Vegaaniset appelsiini-pähkinäkeksit

Keksitaikina

3 dl jauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa

Sekoita kulhossa jauhot, kaakao, ruokasooda ja suola.

1,5 dl sokeria
2 rkl appelsiinin/mandariinin kuorta
2,5 dl margariinia

1 tl No egg + 2 tl vettä
vaniljaa

Vatkaa margariini, sokeri ja appelsiinin kuori n. 3 minuutin ajan, kunnes seos on kuohkeaa. 
Sekoita joukkoon no egg (tai muu kananmunankorvike) ja vanilja. 

Lisää jauhoseos ja sekoita huolellisesti.

Annostele taikinaa n. ruokalusikallisen verran leivinpaperille, 5 cm välein. 
Paina kevyesti litteäksi ja paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen koristelua.

Kuorrute

2,5 dl tomusokeria
3 rkl appelsiinimehua
1 tl appelsiinin kuorta
Murskattuja pähkinöitä (pinnalle) 

Vatkaa tomusokeri, appelsiinimehu ja kuori. 
Kasta keksit kuorrutteessa, ripottele päälle murskattuja pistaasipähkinöitä ja 
anna kuorrutteen jähmettyä viileässä.

Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä noin 3 päivää, kylmässä hieman pidempään.





Appelsiini antaa raikkautta makuun ja keksit sulavat suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti