18.10.2016

Jalobowl

Umami on yksi viidestä perusmausta makean, suolaisen, happaman ja karvaan ohella. 
Tätä makua lähdin etsimään, kun kokosin herkulliset jalobowl-kulhoruoat 
lihattoman lokakuun kunniaksi. 
Muun muassa seesamista, ravintohiivahiutaleista ja 
luumuviinietikasta on kerrottu umamin makua löytyvän. 
Nämä ainesosat päätyivät siis reseptiin mukaan.

Jotta aita ei olisi ollut liian matala, otin raaka-aineiksi myös kurpitsaa ja lehtikaalta - kumpaakaan en nimittäin ole koskaan aiemmin käyttänyt, 
mutta jo tämän ensimmäisen kohtaamisen jälkeen voin sanoa, 
että molemmat tulivat jäädäkseen.

Tofua kahdella tapaa on visuaalisesti melko pelkistetty. 
Selasin toinen toistaan hienompia kulhoruokaluomuksia, 
joihin on selvästi käytetty paljon aikaa ja vaivaa, mutta halusin itse toteuttaa reseptin 
joka on arkiruokanakin helposti lähestyttävä, mutta maultaan kuitenkin suussasulava.

Tästä reseptistä riittää vegekulhoja neljälle.


"Tofua kahdella tapaa"

Marinoitu tofu:
1 paketti maustamatonta Jalotofua
Marinadi:
2 rkl seesamöljyä
1 rkl luumuviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta 
½ tl inkivääriä


Kuivaa tofu ja pilko kuutioiksi, sekoita marinadissa ja anna maustua.

Pankotofu:
1 paketti Hempnut Jalotofua
1 dl kikhernelientä eli aquafabaa

Panerointi:
2 dl pankojauhoja
½ dl ravintohiivahiutaleita/oluthiivahiutaleita
2 rkl seesamsiemeniä
½ tl valkosipulia
½ tl chiliä
½ tl suolaa


Kuivaa tofu ja leikkaa kolmioiksi. 
Pyörittele tofupalat vaahdotetussa aquafabassa (kikherneliemi) ja sen jälkeen jauhoseoksessa. 

Maustetut kikherneet:
1 paketti kikherneitä liemessä (käytä liemi ylläolevan tofun paneroinnissa!)
3 rkl oliiviöljyä
½ tl chiliä
½ tl savupaprikaa
½ tl suolaa
Huuhtele ja kuivaa kikherneet. 
Sekoita mausteöljy joukkoon.

Nyhtökurpitsa:
1 myskikurpitsa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl seesamöljyä
1 tl valkosipulia


Poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Sekoita mausteöljy joukkoon.
Kun kurpitsa on tullut uunista, voit nyhtää sitä haarukalla irtonaiseksi. 




Laita kaikki ylläolevat foliosta tehtyihin vuokiin ja 
paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Odotellessasi voit valmistaa couscousin ja lehtikaalit:

Rapea lehtikaali:
100g lehtikaalta
1 rkl seesamöljyä
½ tl suolaa
½ tl valkosipulia

Poista lehtikaalista ruoti ja pilko pieneksi. 
Paista rapeaksi seesamöljyssä, mausta suolalla ja valkosipulilla.

Pähkinäinen couscous:
2,5 dl couscousia
2,5 dl vettä
½ tl suolaa
1 dl natural cashewpähkinää



Kiehauta 2,5 dl vettä, lisää suola ja couscous. Anna vetäytyä tovi ja lisää murskatut cashewpähkinät.


Kokoa kulhot laittamalla pohjalle couscousia ja asettelemalla muita osia haluamasi mukaan.


#jalobowl


Lievää addiktoitumista sriracha mayoon havaittavissa.
Sopi hyvin lisämausteena tähänkin annokseen.


#kulhoruoka



#jalokuu

Tällä reseptillä osallistun Jalotofun 
Searching for umami - bowlfood -kilpailuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti