kotiliesi

30.5.2016

Raparperimuffinit


Viime vuoden lopulla ostetun talon ja sen pihamaan historiasta ei ole kertynyt kuin murusia, joten on tullut mielenkiinnolla seurattua mitä kaikkea oman kotipihan uumenista nousee. 
Ensimmäiset raparperit tuli poimittua toissaviikolla ja sunnuntaina leivoin aamiaiseksi vegaanisia raparperimuffineja. 
Kuohkeita, kirpeitä ja herkullisia. 
Vuoasta jäi vain kaksi jäljelle, eli pitänee leipoa uusi satsi mahdollisimman pian.


4 dl jauhoja
1 dl ruokosokeria
½ tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
½ tl kardemumma
½ tl vaniljaa
2 rkl aquafabaa eli kikhernelientä
80 ml kookosöljyä
80ml makeuttamatonta omenasosetta
80ml kasvimaitoa (itse käytin iKaffea)
2 dl raparperia

Lämmitä uuni 190 asteeseen ja voitele muffinivuoka.
Mittaa monitoimikoneeseen jauhot, sokeri, suola, ruokasooda, kardemumma ja vanilja. Lisää aquafaba, kookosöljy, omenasose ja kasvimaito. Sekoita hyvin. 
Lisää raparperit ja sekoita vielä kevyesti. 
Jaa vuokiin (n. 2/3 täyteen) ja paista n. 17-20 min.


1 kommentti:

  1. Kiva kun oli muffinseja eikä aina sitä piirakkaa.
    Osallistuppas kastehelmi arvontaan mun blogissa.
    Oikein hyvää alkanutta viikkoa sulle.

    VastaaPoista