2.5.2016

Falafel

Nopea ja helppo resepti, 
joka voittaa pikaruokapaikkojen ja kauppojen falafelit?
Oi kyllä!

Purkki kikherneitä (valuta ja huuhtele)
2 rkl persiljaa (kuivattukin käy!)
4 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
Kaksi salottisipulia tai yksi sipuli tai purjoa, hienonnettuna
2 rkl pellavansiemeniä 
½ dl pähkinöitä, rouhittuna (saksanpähkinät toimivat loistavasti)
Korianteria, ruususuolaa, mustapippuria
4 rkl maissijauhoja tai vehnäjauhoja

Korppujauhoja leivitykseen, öljyä paistamiseen

Heitä ainekset blenderiin.
Taikinan ei tarvitse olla tasaista, mutta helposti muotoiltavissa.





Taputtele haluamasi kokoisia falafelpyöryköitä tai -pihvejä ja pyörittele korppujauhoissa.



Paista runsaassa öljyssä n. 4 minuuttia molemmin puolin.



Nämä oli sen verran hyviä, että tehtiin viikonlopun aikana kahteen otteeseen.
Toisella kertaa lisukkeena oli linssipastaa ja parsaa, toisella kerralla uunivihanneksia.
Tacodippi sopi oheen täydellisesti.

Ohjeesta tulee kahdelle, tuplaa resepti isompaan nälkään.



2 kommenttia:

  1. En ole vielä kertaakaan onnistunut mun falafeleissa, niistä tulee aina tosi kuivia. Täytyykin kokeilla tällä reseptilla, vaikuttaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama ongelma ollut minullakin ja ehkä tästä syystä falafelien syönti on ollut niin vähäistä. Tällä reseptillä onnistuin niin hyvin, että jatkossa tuskin edes kokeilen muita.

      Poista