2.12.2015

Mustapapubrownies

Dansukker ja Ruoka.fi järjestivät blogihaasteen, jossa tuli valmistaa vuoden makein herkku käyttämällä tummia sokereita ja siirappeja.

Innostuin haasteesta niin paljon, että osallistuin siihen kokonaisella menulla. 
Alkuun kookos-porkkanakeittoa, pääruoaksi soija-kaalikääryleitä ja 
jälkiruoaksi mustapapubrownieseja. 
Olen aiemmin käyttänyt mustapapuja vain suolaisessa leivonnassa, 
mutta nehän toimivat täydellisesti myös jälkiruokana!

450g mustapapuja
2 kpl kananmunankorviketta (esim. No Egg)
3 rkl kookosöljyä
90 g cacao kaakaojauhetta
100 g ruokosokeria
1,5 tl leivinjauhetta
Ripaus ruususuolaa
1 tl vaniljaa
1 rkl vettä

Lämmitä uuni 150 asteeseen.

Valuta ja huuhtele mustapavut kunnolla. 


Sekoita kaikki ainekset blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi.


Jaa taikina muffinivuokiin (n. 10 kpl) ja lisää halutessasi pähkinöitä koristeeksi.

Paista 25 minuuttia. 


Koristele annos muscovadosiirapilla, jonka maussa on vivahde lakritsia.


Klikkaa allaolevaa kuvaa ja käy antamassa äänesi näille herkullisille leivoksille. 
Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Artisan-tehosekoitin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti